header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Foto Hofwijk met gebouw op achtergrond

Crematorium Hofwijk bestaat sinds 1977 en ligt in een landelijke omgeving aan de Delftse Schie in Rotterdam Overschie. Het is een modern gebouw, dat geschikt is voor zowel kleine als grote groepen. Het gebouw ligt evenals begraafplaats Hofwijk in een mooi aangelegd park, waar u uitkijkt op een waterpartij. Het crematorium biedt u een prettige, rustige sfeer.

De aula's
U vindt er een grote en een kleine aula. De Calendula (goudsbloem) heeft 150 zitplaatsen en ongeveer 150 staanplaatsen. Lilium (lelie) heeft 70 zitplaatsen en ongeveer 50 staanplaatsen. Elke aula heeft een sfeervolle eigen familiekamer, waar de familie apart wordt ontvangen en de familieleden zelf een drankje kunnen pakken. 

Foto aula crematorium

Condoleanceruimtes
Na de plechtigheid kunt u gebruik maken van één van de vier verschillende condoleanceruimtes Tulipa, Passiflora, Helianthus en Rosa, waar u alle tijd heeft om de condoleances in ontvangst te nemen. Het is ook mogelijk om de uitvaartplechtigheid in crematorium Hofwijk via een webcast live uit te zenden voor nabestaanden die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Deze service is kosteloos. U bepaalt uiteraard zelf wie er toegang krijgt tot de link om de uitvaart te volgen. 

Opbaren en rouwbezoek
Hofwijk biedt u de mogelijkheid om de overledene na overlijden bij ons op te baren en het volledige afscheid in ons crematorium te laten plaatsvinden. U kunt bij ons ook rouwbezoek ontvangen, bijvoorbeeld ’s avonds of aansluitend aan de dagactiviteiten. 

De Witte Kapel
Voor een persoonlijk afscheid kunt u ook gebruik maken van een apart bijgebouw. De Witte Kapel van Hofwijk biedt u deze mogelijkheid.

Foto witte kapel

Een mooie ruimte met allerlei mogelijkheden voor bijvoorbeeld rouwbezoek of een afscheidsdienst in persoonlijke sfeer. U kunt er bijvoorbeeld gebruik maken van de keuken, de muziekapparatuur of het presentatiescherm. En u kunt er met uw gezelschap rustig genieten van een drankje. 

Foto witte kapel binnenkant

Contact gegevens

Crematorium Hofwijk
Delftweg 230
3046 ND ROTTERDAM

T- 010 489 85 70
W: http://www.rotterdam.nl/voorziening:begraafplaatshofwijk
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

veel geraadpleegde onderwerpen

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief